Historia

El nostre club va nàixer a 1971. Per tant, encara que és relativament jove, ja comença a tindre allò que anomenem “SOLERA”.

Ha estat un club caracteritzat per dos constants, l’estabilitat i el creixement progressiu, lent i segur.

Des que va començar amb aquella directiva presidida per En Vicente Diago i aquells cent vint-i-cinc socis fundadors, no ha experimentat massa canvis en els equips que l’han conduït ni tampoc en la massa social, que encara que ha anat renovant generacions és, en la majoria, el relleu de pares a fills. Bé és cert que en el temps ha anat integrant noves famílies que han dinamitzat moments breus d’estancament que, lògicament patixen totes les entitats. Per sort, el nostre club n’ha patit pocs i breus i hui tenim una massa social que gira al voltant de les set-centes famílies.

L’estabilitat i la progressió ens ha dut a poder ser un referent a nivell provincial, que ha estat des dels primers anys; però, a més, ens ha facilitat ser referent a nivell de la comunitat des dels darrers  anys de la dècada dels setanta. Aquest període ens va permetre pujar un nivell i ser referent nacional amb l’organització de tornejos d’aquesta categoria. Sempre lligats al nom de la Caixa Rural La Vall “San Isidro” i amb la col·laboració de l’ajuntament del nostre poble i la diputació provincial, afegida la confiança de la Federació de Tenis de la comunitat Valenciana,  hem crescut fins l’organització de campionats internacionals WTA.

Tot ha estat possible per la col·laboració de nombroses persones i entitats, que apareixeran en la futura publicació de la Història del C.T. UXÓ, que l’equip directiu del nostre club vol afrontar el més prompte possible.

Però cal recordar que el nostre club no seria res sense l’escola, l’ànima del mateix. La que fa pujar als futurs tenistes i, amb ells, les seues famílies, que donen vida a les instal·lacions, des de la piscina a l’squash, dels frontons al padel, del parc infantil a la cafeteria,…

Sense l’escola el club no té vida i aquesta ha anat creixent de forma constant i progressiva, encara que també ha patit moments durs. Però mirant què ha fet i què ens ha donat, només podem ser positius: hem tingut campions provincials, de la comunitat, d’Espanya i d’Europa a diferents categories i, ara mateix,” ens cau la baba” quan sentim que Sara o Andrés han guanyat tal campionat o han passat a estar protagonistes de la convocatòria d’un equip nacional o de qualsevol event amb un futur esperançador.

Aquesta és la breu síntesi de la història del nostre club. En els propers mesos, esperem poder oferir-vos-la completa i editada, amb el record i agraïments que tots els que formen part de la mateixa es mereixen.

  • Nuestros Eventos